Blog

تمام مراحل آماد سازی زمین زعفران برای کشت

by اخبار زعفران, سور زعفران in اکتبر 22, 2018

تمام مراحل آماد سازی زمین زعفران برای کشت

برای مطالعه بیشتر در زمینه زعفران و مراحل کشت و استاندارد های زعفران میتوانید مطالب پست های قبل را بخوانید کافیست بر روی لینک های زیر کلیک نمایید.

آفات و بیماری های زمین زعفران

استاندارد ها ی زعفران شامل چه مواردی است ؟

بهترین شیوه نگهداری از زعفران چیست؟

اندازه و کیفیت زعفران به عوامل متعددی نظیر حاصل خیزی زمین ، میزان کود و مواد تقویتی ،اندازه پیاز زعفران ، آب و هوای منطقه ، حذف علف هرز ، جفرافیای محیط کشت زعفران ، آبیاری های دقیق و منظم ، تعداد سال های که برداشت زعفران از زمین کشت صورت گرفته ، و همچنین نوع زمینی که زعفران را کشت داده ایم بستگی دارد.

زعفران  عطر و بوی بسیار خوبی دارد و از خواص بالایی برخوردار است .منشاء اصلی زعفران در نواحی مختلف اسیا بوده و در حال حاضر با پشرفت های صورت گرفته در نوع کشت زعفران میتوان آن را در بسیاری از مناطق کشت داد .

از نظر بافت خاک باید زمین کشت زعفران مناسب برای کشت باشد و برای زعفران سبک و حاصل خیز باشد. زمین هایی با بافت شنی ، رسی ، شنی رسی جهت رشد زعفران مناسب هستند پی اچ مناسب خاک بین 8-7 است. زهکشی مناسب و مواد آلی کافی از دیگر خصوصیات مهم خاک زعفران محسوب میشود که در برداشت میزان زعفران تاثیر زیادی دارد

بهترین و مناسب ترین عمق برای کاشت زعفران حدود 20-15 سانتی متر باید در نظر گرفته شود که در صورت عدم رعایت این نکته زمین زعفران دچار مشکل میشود و امکان رسیدن مواد به ریشه و بنه زعفران کاهش میابد. اگر عمق کاشت بیشتر باشد باعث خراب شدن و پوسیدگی بنه زعفران میشود .

شرایط رشد زعفران :

زعفران برای رشد به تابستان های گرم و خشک و زمستان های نسبتا سرد نیاز دارد اما باید توجه داشت که گرما و سرما بیش از حد باعث از بین رفتن بته زعفران میشود . همچنین تاخیر و تعلل در بیرون اوردن بنه زعفران باعث اسیب به بنه و قسمت رویشی زعفران میشود. در صورت عدم کاشت بنه های زعفران در خرداد ماه باید آن را در محیط سرد قرار داد تا از رشد آنها جلوگیری شود

لازم به ذکر است که بنه ها قبل از کشت حتما باید با سموم قارچ کش ضدعفونی شوند تا بنه زعفران دچار مشکل و بیماری نشود.پس از پایان دوره کشت زعفران دوره آبیاری شروع میشود . با توجه به نیاز آبی زعفران مراحل آبیاری از اوایل اسفند ماه تا اوایل اردیبهشت ماه انجام میگیرد . در صورت بیاری صحیح و مناسب میتوان آبیاری را هر 15-20 روز انجام داد

یک نکته خیلی مهم درباره ابیاری زعفران این است :

اخرین آبیاری زعفران در اوایل اردیبهشت ماه به مرگ آب معروف است

انتخاب مناسب روش و زمان ابیاری مناسب باعث میشود تا گل ها زودتر از برگ ظاهر شوند علاوه بر این حذف علف های هرز زمین زعفران از اهمیت بالایی برخوردار است تا گیاه بهتررشد کند.

زعفران برای رشد به چه چیزی نیاز داد؟

تمام موجودات زنده برای رشد و ادامه حیاط به تغذیه نیاز دارند و در صورت عدم تغذیه مناسب حیاتشان به خطر می افتد و در گیاهان و جانواران با عث مرگ میشود. گیاهان هر کدام به صورت متغیر دارای میزان جدب متفاوتی هستند در گیاهان جدب توسط ریشهه صورت میگیرد. در صورت وجود هر نوع عنصر غذایی در اطراف ریشه و یا کم و زیاد بودن عناصر و یا حتی استفاده از مواد سمی و علف کش ها در خاک باعث جذب شده و سیستم رشد را دچار مشکل و اختلال میکند زیرا گیاه قادر به تشخیص میزان و نوع ماده جذب شده نمی باشد

به طور کلی گیاهان برای رشد خود به 16 نوع عنصر شیمیایی نیاز دارند رشد گیاهان در محیط کشت خاکی بستگی به بافت ، ظرفیت تبادلی ، وجود عناصر پر مصرف و کم مصرف دارد. رابطه آب ، خاک گیاه در رشد گیاهان موثر هستند. به همین دلیل یکی از مسائلی که زمان کاشت باید به آن دقت شود نوع خاک است و یکی از ازمایشاتی که باید انجام گیرد نمونه برداری از خاکی است که زعفران را میخواهند در آن کشت دهند

 

 

تمام مراحل آماد سازی زمین زعفران برای کشت

تمام مراحل آماد سازی زمین زعفران برای کشت

نمونه برداری خاک :

طرز نمونه برداری از خاک به منظور شناخت و تعیین وضعیت خاک برای کاشت محصول است و اگر در زمان برداشت خاک دقت کافی صورت نگیرد نتایج حاصله از ازمایش درست بدست نمی اید. نمونه برداری دارای چند روش است به طور مختصربه آن پرداخته ایم

طرز نمونه برداری :

1) زمین مورد نظر برای نمونه برداری باید از نظر بافت ، رنگ ، شیب، میزان فرسایش ، کشت سالهای قبل ، تناوب ، نوع محصول ، به قطعات یکنواخت تقسیم بندی شود

2) هر نمونه آزمایشگاهی با توجه به وضعیت زمین ، تناوب زراعی ، حداکثر از یک تا 15-10 هکتار تهیه می شود برای مساحت هایی که بیشتر از مساحت ذکر شده اند باید مجددا از زمین نمونه گیری شود

3) عمق نمونه برداری بستگی به نوع محصول، میزان رشد و عمق ریشه محصول دارد. و از 30-1 تا 1-60 سانتی متر است

4) در قطعه مورد نظر جهت نمونه برداری میتوان به حالت زیگزاگ نقاطی را انتخاب کرد و از آنها نمونه برداری کرد

5) برای برداشتن نمونه میتوان نمونه را از عمقی که مد نظر داریم نمونه برداری کنیم

نکات مهم در برداشت نمونه :

1 ) قبل از نمونه برداری باید مطمئن باشیم که هیچ کودی روی سطح زمین نیست و در صورت وجود کود باید به صورت مجزا نمونه برداری صورت بگیرد

2 ) زمین زمان نمونه برداری باید مرطوب باشد در مواقع استثنائی می توان از زمین مرطوب و خشک نیز نمونه گیری کرد

3 ) سطحی که از ان نمونه گیری صورت میگیرد باید عاری از خرده سنگ ، تکه های چوب ، علف های هرز ، باشد

4 ) وسایل نمونه برداری نباید آغشته به ک.دهای آلی و شیمیایی باشند

همچنین باید بدانیک که چه خاکی مناسب است برای کشت زعفران باید خاک دارای موارد زیر باشد تا محصولی با کیفیت  مرغوب را داشته باشیم

1 ) خاک باید دارای مواد آلی و غذایی مناسبی باشد تا گیاه از آن استفاده کند

2 ) دارای منافذ مناسب باشد تا ورود و خروج هوا به درستی صورت گیرد

3 ) پی اچ مناسب داته باشد

4 ) خاک دارای ساختمان و بافت مناسبی باشد تا شرایط رشد را برای زعفران محیا کند

5 ) خاک باید فاقد هر گونه علف و گیاه اضافی باشد

ویژگی وسایل نمونه برداری :

1 ) بیل: راحت ترین وسیله نمونه برداری در عمق سطحی است

2 ) اوگر (مته) می توان به وسیله مته خاک را از عمق های مورد نظر بیرون آورد و به عنوان نمونه استفاده کرد. اوگر ها اکثرا به دو صورت تو خالی و مته ای میباشند که در اوگرهای تو خالی خاک در وسط محفظه مورد نظر جمع میشود ولی در مته ای خاک در شیار های مته جمع میشود

انواع بافت زمین جهت کشت زعفران :

بافت سنگین  یا رسی: ذرات این نوع خاک سنگین است از نفوذ پذیری کمتری بروردار است و غنی از مواد غذایی آلی برای زعفران است

بافت متوسط :

دارای مقادیری رس و شن میباشد .چسبندگی خوبی دارد و همچنین دارای مواد غذایی آلی است

بافت سبک شنی :

دارای بافت درشت است که مواد غذایی در آن کم است و چسبندگی کمی دارد و از نفوذ پذیری خوبی برخوردار است.

منبع : سور زعفران

 

 

 

Leave a Reply

    Cart