Blog

بهترین شیوه نگهداری از زعفران چیست؟

by اخبار زعفران, سور زعفران in سپتامبر 2, 2018

بهترین شیوه نگهداری از زعفران چیست؟

 

زعفران بهترین نوع ادویه است که مصارف بسیاری دارد. تهیه زعفران خاص و مرغوب برای همه مهم است از این رو سایت سور زعفران با همکاری مستقیم و بدون واسطه با کشاورزان زحمت کش خراسانی این امکان را برای همه فراهم آورده است که زعفران اصیل ایرانی را به صورت مستقیم به  دست شما برساند.برای مطالعه درباره زعفران میتوانید بر روی لینک های زیر کلیک کنید

اهمیت اقتصادی زعفران در چیست؟

تاریخچه نام زعفران از کجا گرفته شده است ؟

 

زعفران را باید دور از نور و رطوبت نگهداری کرد، زعفران را در ظروف شیشه ای یا فلزی دربسته نگهداری نمایید. زعفران از جمله ادویه‌ های گران قیمت است، اما در خوشمزه کردن غذا‌ها نقش موثری دارد. با این حال، اگر آن را به طور ساییده شده برای مدت طولانی نگهداری کنید طعم و عطر خود را از دست می‌دهد . توجه داشته باشید اسانس زعفران قابل تبخیر شدن است، بنابر این درب ظرف زعفران را ببندید. درصورت باز ماندن درب ظرف، اثرات داروئی و کیفیت زعفران کاهش می یابد. برای اینکه هنگام نگهداری زعفران رنگ خود را حفظ کند، بهتر است آن را بکوبید و آن را الک کنید و بعد به دم کردن آن اقدام کنید.

برای اینکه زعفران شما در حین نگهداری خاصیتش را از دست ندهد بهتر است که در درجه اول آن را در ظروف فلزی و بعد در ظروف شیشه ای نگهداری کنید. بنابراین توصیه نمی شود که از ظروف پلاستیکی برای نگهداری زعفران استفاده کنید. چرا که این قبیل جنس ها موجب می شوند که زعفران خاصیت خود را از دست بدهد.

اگر هم از ظروف شیشه‌ای استفاده می کنید ، این نکته را بد نیست بدانید که با قرار گرفتن این نوع ظروف در زیر تابش مستقیم نور خورشید، باعث تغییر رنگ و افت چشمگیر کیفیت زعفران می‌شود. زعفران را باید در محیط خشک و خنک نگهداری کرد و در آن را بست تا رطوبت اضافی به آن وارد نشود. برای نگهداری زعفران دم کرده باید نکاتی را رعایت کنید تا رنگ و بوی آن از بین نرود. . نحوه آسیاب کردن, دم کردن و نگهداری از زعفران بسیار مهم است.

بهترین شیوه نگهداری از زعفران چیست؟

بهترین شیوه نگهداری از زعفران چیست؟

 

نحوه نگهداری زعفران خشک نشده

برای اینکه زعفران های تر و تازه را نگهداری کنید، اشتباه ترین کار این است که آن را بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید و اما بهترین کار این است که ابتدا آن را خشک کنید که این کار بهتر است در فر انجام شود و بعد آن را ساییده ودر ظرف فلزی یا شیشه ای نگه داری کنید. حتی میتوانید زعفران خود را دم کرده و بعد فریز کنید. نگهداری زعفران به دلایل مختلفی صورت می گیرد، که برای این کار می توانید آن را دم کنید و به مدت 2 هفته در یخچال نگه داری کنید یا به صورت بسته بندی در فریزر بگذارید و می توانید زعفران خشک شده و ساییده شده را در محیط خشک و خنک نیز نگه داری کنید و هر زمان که نیاز داشتید استفاده کنید. برای نگهداری بهتر است که ابتدا زعفران را خشک کرد و سپس آن را سایید و در نهایت آن را دم کرد.

 

نگهداری زعفران در یخچال

برای نگهداری زعفران در یخچال باید بدانید که باید زعفران را در بسته‌ های شیشه ‌ای قرار داده و درب آن را محکم ببندید و تنها ۲ هفته آن را نگهداری کنید. بیش از ۲ هفته زعفران، رنگ خود را در یخچال از دست خواهد داد. برای نگهداری زعفران در یخچال ، باید ابتدا زعفران را دم کرد و آن را به صورت دم کرده قرار دهید.

برای فریزر کردن زعفران بهتر است که آن را در بسته های کوچک یخی بگذارید. با انجام دادن این کار هر بار که نیاز دارید، کمی از آن را بیرون بیاورید و از آن استفاده کنید. نکته تکمیلی این است که اگر زعفرانی که از فریزر خارج کردید، میزان آن زعفران اضافه بیاید، نباید آن را مجدد فریز کرد زیرا تمام خاصیت آن از بین می رود و طعم و عطر مورد نظر را نیز نمی توانید داشته باشید. برای تمام مواد غذایی این روش قدغن است. اما می‌توانید با بسته بندی های کوچک تر میزان مورد نیازتان را از فریزر خارج کنید و جلوی این مشکل را بگیرید.

بهترین روش مصرف زعفران

بهترین روش استفاده از زعفران بدین شکل است که شما زعفران را درون هاون کوچک مخصوص زعفران و یا آسیاب های کوچک مخصوص زعفران بریزید و کاملا آسیاب نمائید. در مناطق مرطوب توصیه می گردد به همراه زعفران مقدار بسیار کمی شکر یا قند نیز آسیاب شود. سپس زعفران سائیده شده را به نصف استکان آبجوش اضافه کنید و در همین حین یک تکه یخ داخل آبجوش بیاندازید. این کار باعث شوک به زعفران می شود و زعفران بیشتر رنگ می دهد. و سپس روی استکان نعلبکی بگذارید و در جایی گرم قراردهید تا دم بکشد . دقت داشته باشید که هیچگاه استکان را در برابر شعله مستقیم قرار ندهید و از بخار شدن جهت دم کردن زعفران محلول جلوگیری کنید . پیشنهاد می دهیم از زعفران دم کن سنگی استفاده کنید تا از شکستن استکان دربرابر حرارت بالا جلوگیری شود.

 

بهترین شیوه نگهداری از زعفران چیست؟

بهترین شیوه نگهداری از زعفران چیست؟

 

هرچه آب ، بیشتر به جوش بیاید و هرچه زعفران بیشتر پودر شود و نرم تر شود، رنگ بیشتری پس می دهد. گاهی مقدار بیشتر  زعفران باعث بهتر شدن رنگ آن می شود . این محلول زعفران را می توان داخل شیشه در بسته درون یخچال تا دو هفته نگهداری کرد. ولی بیش از دو هفته  لزج ( لیز و چسبناک ) می شود . زعفران را بهتر است که در موقع استفاده پودر کنید تا عطرش محفوظ بماند. و برای انواع غذا ها و نوشیدنی ها می توانید از محلول دم کرده آن استفاده کنید.

نکته مهم بعدی مخصوص زعفران خشک نشده است می توانید این زعفران را یا در فر یا روی شعله گاز خشک کرده و بعد آسیاب کنید. اما در فر این پروسه بهتر انجام می شود زیرا که حرارت از همه طرف به آن برخورد می کند. باید مراقب باشید که زیاد در فر نماند زیرا زعفران زود می سوزد و خراب می شود. زعفران را در شیر داغ هم می توان دم کرد ولی برای برخی موارد ممکن است مناسب نباشد پس بسیار مهم است که برای چه کاری احتیاج دارید.

برای تهیه گرد زعفران، آن را بعد از کوبیدن کامل از الک رد کنید گرد زعفران کاملا داخل آب حل می شود و رنگ بهتری دارد و برای دسر ها بسیار مناسب تر است. اگر می خواهید زغفران شما رنگ بهتری داشته باشد هنگام مصرف آن را بکوبید.

منبع : سور زعفران

Leave a Reply

    Cart